A la carte kaart

Menukaart Jonas 2017

Voorgerechten

Broodplankje Jonas met tapenade, olijfolie en kruidenboter
€ 5,75

Ceasarsalade met gegrilde kip, zongedroogd tomaten, gebakken bacon,
parmazaanse kaas en een ceasardressing
€ 9,50

Vitello tonnato.
Gegaarde kalfsmuis met kappertjes en tonijnmayonaise
€ 10,50

Gerookte zalm.Met een carpaccio van rode biet, gekookt eitje, een
honingmosterd-dressing en rucolasla.
€ 12,50

Een lauw-warme geitenkaassalade.
Een zachte geitenkaas met honing en thijm, frisse sla, walnoten en balsamicosiroop.
€ 11,50

Soepen

Een verse courgette soep met gerookte zalm
€ 5,75
Een Friese uiensoep, getrokken met beerenburg, kruidnagel en laurier.
Geserveerd met een kaascrouton.
€ 5,75
Huisgemaakte tomatensoep van pomodori-tomaat met basilicum en room
€ 5,75

Warm voorgerecht

Gamba’s ajillo op Spaanse wijze. Heerlijk heet geserveerde met knoflook, peper en stokbrood
€ 12,50

Heeft een allergie? Laat het ons weten.

Vleesgerechten

Gegrilde bavette. Een smaakvol stuk rundvlees met een pittige kruiden-salsa van verse basilicum, koriander en rode peper
€ 19,50

Gebakken lamsrack met een kruidenkorst van thijm
€ 22,50

Malse tournedos
Met een zacht gebonden rode wijn jus
€ 27,50

Gewokte kipreepjes, geserveerd op een bananenblad met stukjes biefstuk,
sugarsnaps, wortel, cashewnoten, gewokte noodles en een koriander-pepersaus.
€ 18,50

Zacht gegaarde Black angus sukade met een crème van pastinaak
en een jus van kruidnagel
€ 19,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, een frisse salade
en warme groente.

Heeft een allergie? Laat het ons weten.

Kindergerechten

Klein kopje tomatensoep
€ 3,50

Kroket OF frikadel geserveerd met mayonaise, appelmoes en frites
€ 7,50

Kinderijsje
€ 3,50

Visgerechten

Papillot van wilde zalm. Zalm in de oven zacht gegaard in aluminiumfolie met venkel, ui, gele paprika en witte wijn
€ 20,50

Visproeverij Jonas: gebakken vissoorten, dagelijks vers samengesteld, met een

tomatensalsa, bieslook en een witte wijnsaus
€ 21,50

Gamba’s ajillo op Spaanse wijze. Heerlijk heet geserveerde met knoflook, peper en stokbrood
€ 21,50

Gebakken kabeljauw filet begeleid door een saffraansaus met een gepofte cherrytomaat.
€ 18,50

Vlees noch vis

Vegetarisch courgette.
Een courgette gevuld met gegrilde groenten en walnoten. Gegratineerd uit de
oven met Tynjetaler kaas.
€ 17,50

Spinazietaart.
Gevuld met 3 soorten kaas, oesterzwammen, zonnenbloempitjes en rucola.
€ 18,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, een frisse salade
en warme groente.

Heeft een allergie? Laat het ons weten.

Nagerechten

Gevulde meloen.
Een meloenpart gevuld met een frisse cassis-ijs en
een compote van bosvruchten
€ 6,75

Citroen cheesecake
Huisgebakken cheesecake, geserveerd met een bolletje karamelijs.
€ 6,75

Een traditionele Dame blanche: vanilleijs met chocolade
€ 6,75

Coupe Jonas Sorbet: 3 soorten sorbetijs met slagroom
€ 6,75

Kaasplankje van ver weg en dichtbij
€ 11,75

Koffie met lekkernijen
€ 5,75

Bolletje sorbet ijs met een verrassende dessertwijn
€ 6,75