A la carte kaart

Menukaart Jonas 2017

Frysk menu

Fryske Sipelsop

Een zachte uiensoep getrokken met beerenburg van Weduwe Joustra, een

tint kruidnagel en afgegarneerd met een toast van kaas

xxx

Zacht gegaarde Black angus sukade met een crème van pastinaak

en een jus van kruidnagel

OF

Gebakken heekfilet met een kruidenkorst van Tynjetaler kaas

xxx

Fryske dumkes parfait

Huisgemaakte parfait gemaakt van het enige echte Friesche koekje

27,50

Voorgerechten

Broodplankje Jonas met huisgemaakte tapenade, kruidenboter en roomboter met zeezout.

6,25

Ceasarsalade met gegrilde kip, zongedroogde tomaat, bacon, en Reypenaar-kaas

9,50

Tompouce van roggebrood met epoisse-kaas en cranberry-compote

10,75

Carpaccio van rundermuis met een amandel-pesto en Parmezaanse kaas.

11,50

Zalm-tartaar met verse kruiden op een flinterdunne krokante deegbodem met mango chutney.

12,50

Gamba’s ajillo op Spaanse wijze. Garnalen, heerlijk heet in olie geserveerd met

knoflook, peper en stokbrood.

12,50

Soepen

Bouillabaisse

Rijkelijk gevulde vissoep met verschillende soorten vis.

7,95

Tomatensoep

Gemaakt van de pomodori tomaat, ui en afgemaakt met basilicumroom

5,75

Fryske Sipelsop

Een zachte uiensoep getrokken met beerenburg van Weduwe Joustra, een

tint kruidnagel en afgegarneerd met een toast van kaas

6,25

Visgerechten
Gebakken kabeljauw

Verse kabeljauw, licht gebakken op een crème van pastinaak en afgemaakt

met een zachte saus van safraan.

19,50

Gamba’s ajillo op Spaanse wijze. Net als het voorgerecht heerlijk heet in olie geserveerd met

knoflook, peper en stokbrood. Maar nu als hoofdgerecht.

21,50

Victoriabaars

Gebakken Victoriabaars-filet, met geconfijte cherrytomaat en een saus van ‘Gordon’s dry gin ‘

21,50

Visproeverij ‘Jonas’

Drie soorten verse vis, dagelijks samengesteld door onze koks.

Vraag gerust onze bediening naar de vis soorten. Zij staan u graag te woord.

22,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, een frisse salade

en warme groente

Vlees noch Vis

Tagliatelle

Een heerlijke pasta goed gevuld met gebakken groenten, verse kruiden, walnoten en gegarneerd met een champignon-roomsaus.

18,50

Ratatouille

Een oud recept herboren. Gestoofde groenten waaronder courgette, tomaat, paprika en verse knoflook. Geserveerd met kruidig stokbrood.

17,95

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, een frisse salade

en warme groente

Vleesgerechten

Kip Panzanella

Zachte kippendijen gebakken met tomaat, rozemarijn en Parmazaanse kaas.

19,50

Gegrilde varkenskotelet

Deze gepekelde kotelet (350 gram) wordt geserveerd met een honing-limoen saus.

20,50

Zacht gegaarde Black Angus sukade met een crème van pastinaak

en een jus van kruidnagel

21,50

Gegrilde Bavette

Heerlijk mals gekruide runder-bavette, geserveerd met sjalotten saus.

20,50

Runder Rumpsteak

Steak gebakken in de pan met een zoete aardappel-brunoise en portsaus.

21,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, een frisse salade

en warme groente

Kindergerechten

Klein kopje tomatensoep

3,50

Kroket OF frikadel geserveerd met mayonaise, appelmoes en frites

7,50

Pannenkoek naturel met stroop en poedersuiker

7,50

Kinderijsje

4,50

Nagerechten

Dame Blanche

Het ultieme klassieke ijsdessert, met roomijs en chocolade saus.

7,95

Coupe Jonas

Drie verschillende soorten sorbet-ijs met vers fruit en slagroom

7,95

Cheesecake

Eigen gemaakte frisse citroen-cheesecake

7,95

Fryske dumkes parfait

Huisgemaakte parfait gemaakt van het enige echte Friesche koekje.

7,95

Kaasplankje

Kaasplankje met verschillende kaassoorten van ver weg en dichtbij.

Geserveerd met cranberry compote.

9,25

(wijntip: Cockburn Fine Ruby rode port )

Donkere chocolade mouse

Heerlijk luchtige chocolade mouse van pure chocolade met een vleugje Licor 43.

7,95

Lakenvelder roomijs

Romig ijs gemaakt van melk van het Lakenvelder rund.

Met huisgemaakte kletskoppen en caramelsaus

8,25

Koffie met lekkernijen

Diverse zoetigheden met een lekker kopje koffie.

6,75

Bolletje sorbetijs

Een heerlijk bolletje sorbetijs met een verrassende dessertwijn.

€ 7,75