A la carte kaart

Frysk menu

Mosterdsoep met een vleugje gember en Friese droge worst.

xxx

Filet van gegrild Gaasterlands varken, geserveerd met

een saus van cognac en limoen.

OF

Gebakken zeewolf filet met een romige basilicum en tomaten saus.

xxx

Gebakken broodpudding van Fries suikerbrood met nougat ijs.

OF

Koffie met lekkernijen.

29,50

Soepen

Courgettesoep met huisgerookte zalm, met een klein vleugje room.

5,95

Huisgemaakte tomatensoep van pomodori-tomaat, met basilicum.

5,95

Bouillasbaise, klassieke soep met diverse soorten verse vis.

7,75

Voorgerechten

Broodplankje Jonas met tomaten-tapenade, aioli en tzatziki

6,75

Carpaccio van rundermuis, oude kaas, rucola-pesto en geroosterde cashewnoten.

11,75

Gerookte zalm met aardappelsalade en saus van Griekse yoghurt en dille.

12,50

Lauw-warme geitenkaas met gecaremeliseerde hazelnoten en

bosvruchten

11,50

Frisse salade mediteraans met gemarineerde kip, limoen-dressing en salsa van tomaat.

10,50

Garnalen op Spaanse wijze.

Heerlijk heet geserveerd met knoflook, peper en stokbrood

12,50

Vleesgerechten

Bœuf bourguignon: Op klassieke Frans wijze, in rode wijn gestoofd rundvlees met spek

en groentes.

19,50

Gebakken varkensbuik, gelakt met een smaakvolle marinade van honing,

thym en knoflook.

20,50

Diamanthaas gebakken, met een kruidige saus van rode port,

en een vleugje truffel.

22,50

Gegrilde kip, met geitenkaas, rucola-pesto en tomaat.

19,50

Filet van gegrild Gaasterlands varken, geserveerd met

een saus van cognac en limoen

19,50

Heerlijke malse runderbavette met een saus van

bananen sjalotten en cognac

21,50

Vlees noch vis

Verse Tagliatelle met groentes van het seizoen, saus van tomaten en basilicum

en afgemaakt met oude kaas.

17,50

In knoflook gebakken paddenstoelen, met verse kruiden, en geitenkaas.

18,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met op het bord een warme groente en als

bijlagen een frisse salade en daarnaast aardappelen en/of frites

Visgerechten

Zalm, gegaard in de oven met olijfolie en witte wijn, seizoensgroentes en citroen.

20,50

Garnalen op Spaanse wijze. Heerlijk heet geserveerde met knoflook, peper en brood.

22,50

Gebakken zeewolf-filet met een romige basilicum- en tomatensaus.

19,50

Visproeverij Jonas: Drie gebakken vissoorten, met een heerlijke kruidige witte wijnsaus.

23,50

Vis van de dag, voor meer informatie kunt u vragen bij de bediening.

20,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met op het bord een warme groente en als

bijlagen een frisse salade en daarnaast aardappelen en/of frites

Kindergerechten

Klein kopje tomatensoep.

3,50

Kipnuggets of frikandel geserveerd met mayonaise, appelmoes en frites.

7,50

Kinderpannenkoek

3,50

Kinderijsje

3,50

Nagerechten

Klassieke Dame Blanche met vanilleijs, warme chocolade-saus en slagroom.

6,75

Jonas sorbet: drie bollen sorbetijs met vers fruit en slagroom.

6,75

Huisgemaakte frambozen-cheesecake met bastogne-bodem.

6,75

Chocolate Dreams: een heerlijk chocolade-dessert voor de chocolade-liefhebbers.

6,75

Gebakken broodpudding van Fries suikerbrood met nougat-ijs.

6,75

Koffie met lekkernijen: heerlijke zoetigheden voor bij de koffie.

6,75

Bolletje sorbet-ijs met een verrassende dessertwijn

6,75

Kaasplankje, met verschillende soorten kaas, geserveerd met brood en gekarameliseerde hazelnoten.

11,75