Arrangementen

Sinds voorjaar 1998 biedt Jonas een unieke combinatie van varen en dineren op nostalgische wijze. Want u gaat tweemaal terug in de tijd. ’s Middags gaat u varen met de schitterende salonboot “Maria” of de “Clasina” en ’s avonds dineert u in ons sfeervol restaurant.

Maria

Untitled-8Dat is de oorspronkelijke naam die het schip kreeg van de Amsterdamse houthandelaar Rademaker in 1911. Het behoort tot de eerste lichting stalen pleziervaartuigen die in Nederland werden gebouwd.
Exclusiviteit en luxe stralen af van deze salonboot en overal vormt zij een geziene verschijning. Door inrichting (luxe zitplekjes, verlichting, gelakt houtwerk) en variatie (stuurbrug, salon, achterdek) ademt de salonboot “Maria” een vertrouwde sfeer en persoonlijke ambiance.
De ranke boot kent door de beperkte hoogt geen wachttijden voor bruggen en fluistert door het water, de motor is zeer geluidsarm.

Tarief Maria

De huurprijs van de “Maria” bedraagt € 75,00 per uur. De kosten zijn ongeacht het aantal passagiers (max.12).

Aan boord bevindt zich een comfortabele salon, een kapiteinsbrug en een kombuis.
Van hieruit zijn uw koffie en gekoelde drankjes snel bediend.
En ’s avonds gaat u terug naar het jaar 1794 wanneer u dineert in de historische kamer van restaurant Jonas in den Walvis waar u kunt genieten een drie-, of vier-gangen-menu.

Clasina

Untitled-7Voor grotere groepen (max. 40 personen) kunt u de schitterende “Clasina” afhuren.
De “Clasina” werd in 1914 op de werf “De Amstel” gebouwd. Het ontwerp is van scheepsbouwer J.P.G. Thierhout, een eigenzinnig persoon uit destijds “betere” standen.
Door de lijn van het jacht maakt de “Clasina” nauwelijks enige golfslag.
Het schip heeft een lengte van 20 meter, is 386 m. breed en heeft een DAF 143 PK dieselmotor. Maximaal 40 personen kunnen als passagier aan boord.

Opvallende eigenschappen van het interieur:

Meerdere intieme salons, ingericht door de vermaarde Jugenstil-scheepsarchitect Lyon Cachet, met bijzonder fraai houtsnijwerk; een stuurhut met rondom zitplaatsen voor een riant uitzicht; een zonnedek waar passagiers een zitplaats kunnen vinden. Keuken en toilet zijn in dezelfde stijl ingericht.

Huurprijzen salonboten:

Clasina (max. 40 personen) :

minimaal 2 uur = 290 euro

3 uur = 375,- euro, elk uur meer = 125,- euro

Haven van vertrek is Heeg. Wilt u vanuit een andere plaats vertrekken dan worden vaarkosten in rekening gebracht. Het tarief voor deze “lege vaarkosten” bedraagt voor de Clasina 50 euro per uur.

Maria (max. 12 personen)

minimaal 1 uur = 65,- euro, elk uur meer 65,- euro

lege vaarkosten: 30,- euro per uur