Restaurant

 

IMG-20130805-WA0000Restaurant Jonas in den Walvis is sinds april 1995 gevestigd in drie prachtige, historische panden in het centrum van watersportdorp Heeg vlakbij Sneek.
Het restaurant bestaat uit een wat groter gedeelte waar 40 personen kunnen zitten en uit een unieke, historische kamer die plaats biedt aan maximaal 14 personen. Deze kamer, vol met schitterend houtsnijwerk, is nog origineel uit het jaar 1794!
Sinds 2002 is daar nog een prachtige bovenruimte bijgekomen. Hier kunt u met vrienden, familie of bedrijf op intieme wijze uw eigen feestelijk diner of buffet geven. Ook leent deze ruimte zich uitstekend voor zakelijke presentaties.

Interieur en locatie

simon-bleeker-007Doordat het interieur in alle ruimtes is geschilderd in subtiele Oud-Hollandse kleuren ademt het restaurant een sfeer uit van eeuwen terug.
Bijna alle tafels zijn gesitueerd aan het raam en geven uitzicht op het waterrijke, historische centrum van Heeg. U geniet, dinerend aan tafel, van het schouwspel van varende schepen in een decor van monumentale panden en hoge, oude bomen.
Ook kunt u heerlijk buiten zitten want Jonas beschikt over 2 terrassen: een terras aan het water in de zon en een terras bij het historische pand. Met terraskachels voor de wat koudere dagen! En ook hier natuurlijk een uitzicht om van te smullen.

streekprodukten

_DSC6567Het werken met verse produkten, het vakmanschap van de koks, een menukaart die met de seizoenen mee verandert en de combinatie van ongedwongenheid en betaalbare prijzen. Dat is Jonas in den Walvis.
Ook voor u zal Jonas een verrassing zijn.

Waarom de naam Jonas in den Walvis?

De vraag die vele gasten ons stellen? Zoals gezegd, een restaurant Jonas in den Walvis bestaat uit drie historische panden. Het oudste pand werd in de 1794 gebouwd voor de zeilmaker Ykes Annes Visser, die het als woonhuis gebruikte. Wie een kijkje neemt in de monumentale kamer ziet dat de lijsten van het bedschot versierd zijn met prachtige sier vazen, palm- en lauwertakken, rozetten, linten en medaillons. Maar dat niet alleen… Het allermooiste is de schoorsteenmantel met als opvallendste onderdeel een grote schelpvormige krul met daarin de voorstelling van de profeet Jonas die door de walvis wordt uitgespuwd. Vandaar de naam: Jonas in den Walvis!